SEASONAL

Verstandig genieten van de zon

Je hebt ongetwijfeld al eens gehoord waarom zonnebescherming belangrijk is, maar weet je ook alles over uv-straling en SPF? En wat moet je echt weten over hoe je je huid kunt beschermen tegen de zon? Met de feitjes en tips van onze senior chemisch technoloog Clara Le Berre van de afdeling R&D (onderzoek en ontwikkeling) kunnen we deze zomer verstandig van de zon genieten!

Karolina Strand

HOE ZIT HET PRECIES MET UV-A EN UV-B? 
Het zonlicht dat ons bereikt, bestaat uit twee schadelijke soorten straling: korte golf ultraviolet-B (uv-B) en lange golf ultraviolet-A (uv-A). Uv-B-straling is de voornaamste reden dat we verbranden en rood worden. Uv-A-straling dringt door tot dieper in de huid en speelt een grote rol bij huidveroudering. Je moet jezelf dus tegen beide soorten beschermen. Alle zonnebeschermingsproducten bieden, in overeenstemming met de Europese richtlijnen, bescherming tegen zowel uv-A als uv-B-straling. Afhankelijk van het seizoen, de locatie en het tijdstip hebben uv-B-stralen een verschillende intensiteit: tussen 10 uur ’s ochtends en 4 uur ’s middags is de straling het sterkst. De zon bereikt je zelfs wanneer je in de schaduw zit! Uv-A-stralen zijn het hele jaar aanwezig bij daglicht, en worden niet tegengehouden door wolken of glas. Tot wel 90% van de zichtbare tekenen van huidachteruitgang zijn het gevolg van zonneschade. Het is dus écht belangrijk om altijd zonnebescherming te gebruiken! Uit onderzoek is bovendien gebleken dat je het risico op huidkanker kunt beperken door jezelf goed te beschermen tegen uv-straling.

MET EEN GEBRUINDE HUID VOEL IK ME STRALEND EN FRIS; MOET IK ECHT EEN HOGE SPF GEBRUIKEN?  
SPF staat voor ‘sun protection factor’. De SPF-aanduiding van een specifiek zonnebeschermingsproduct verwijst naar de sterkte waarmee wordt beschermd tegen uv-B-stralen. De UVAPF (uv-A protection factor) staat gelijk aan minstens een derde van de SPF-waarde en wordt weergegeven met een omcirkeld uv-A-logo. Maar liefst 80% van de tekenen van huidveroudering is gerelateerd aan je levensstijl, en daar levert de zon de grootste bijdrage aan. Een verouderde huid door herhaaldelijke blootstelling aan uv-straling heeft een leerachtige, slappe uitstraling en pigmentvlekken, en is minder elastisch en gehydrateerd. Bescherm dus vooral je gezicht en zorg op een andere manier voor die frisse uitstraling!

ZONNEBESCHERMING EN VITAMINE D – KAN HET OOK ALLEBEI?  
Dat kan zeker! Als je elke dag 15 minuten buiten doorbrengt, weet je zeker dat je je dagelijkse hoeveelheid vitamine D binnenkrijgt. Daarvoor hoef je de zonnebrandcrème dus niet te laten staan - je dagelijkse dosis vitamine D krijg je toch wel binnen als je overdag naar buiten gaat; het hoeft niet eens zonnig te zijn!

TIP VAN DE EDITOR 
De producten van Oriflame worden samengesteld in overeenstemming met de strenge Europese wet- en regelgeving omtrent zonnebescherming. Bescherm jezelf altijd goed voor een gezonde huid, want lekker van het zonnetje genieten kan ook op een verstandige manier!

Al deze producten zijn te bestellen via de aanbiedingsbrochure. Bellen of appen of mailen kan natuurlijk ook.

Wij gebruiken cookies om de website goed te laten functioneren.
Klik op akkoord om door te gaan. 
Lees meer